Over mij

Hallo, ik ben Mark en op deze site schrijf ik vooral over plekken waar ik kom, situaties waarin ik beland en mensen die ik ontmoet. De stukjes spelen zich met name af in Utrecht, de stad waar ik woon. De bedoeling is dat al schrijvende een soort portret van de stad ontstaat.

In het dagelijks leven ben ik freelance journalist, inmiddels alweer ruim vijftien jaar. Ik werk o.a. als redacteur voor de NOS.

Werkervaring

Ik ben geboren in 1987 en groeide op in Drenthe. Al op vrij jonge leeftijd wist ik dat ik journalist wilde worden en mijn eerste stukje in de krant schreef ik op mijn veertiende, toen ik voor school een korte stage liep bij het lokale huis-aan-huisblad. Op mijn achttiende kreeg ik daar een bijbaantje als verslaggever.

Ondertussen studeerde ik journalistiek in Zwolle en na een stage bij het AD bleef ik nog een tijdje hangen als verslaggever.

In de overtuiging dat je na je studie op reis moet, reed ik samen met een vriend met de auto van Nederland naar Sierra Leone. Een half jaar later thuisgekomen ging ik weer aan de slag als freelancer.

Ik was onder meer onlineredacteur bij Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe, waar ik ook nog een radioprogramma presenteerde. Ook maakte ik een reisgids.

Later verhuisde ik naar Utrecht. Ik werd radio- en onlineredacteur bij RTV Utrecht en Bureau Regio (een samenwerkingsverband dat het regionale nieuws voor de NOS verzorgt) en schreef voor De Telegraaf.

Vervolgens klopte de sportredactie van de NOS aan. Daar ben ik betrokken bij de uitzendingen van Langs de Lijn en Langs de Lijn En Omstreken. Ik bedenk onder meer onderwerpen, bereid items voor en maak audiomontages.

Ook werkte ik mee aan een boek over Klaas-Jan Huntelaar. Ik schreef een hoofdstuk voor de bundel over zijn carrière.

Het leuke aan freelancen vind ik de vrijheid en de afwisseling. Het sleutelen aan een mooi artikel of juist in een team werken aan goede uitzending. Ik ben blij dat ik als freelancer mijn twee passies kan combineren: schrijven en radiomaken.

Mailtje krijgen bij een nieuwe post?

Mocht je mijn stukjes nou leuk vinden, maar geen zin hebben om steeds te kijken of ik iets nieuws heb geplaatst: ik kan je ook een mailtje sturen als ik weer wat geschreven heb.

Vul hieronder je naam en mailadres in, klik op de link in de bevestigingsmail en je krijgt in het vervolg een seintje.
Is uiteraard gratis en je kan je op elk moment weer uitschrijven.

Contact opnemen

Voor vragen/ opmerkingen ben ik bereikbaar via contact at markvoortman.nl.

Je kunt me ook vinden op Twitter of LinkedIn.