Over mij

Hallo, ik ben Mark en ik ben sinds kort weer begonnen met bloggen. Op mijn site schrijf ik vooral over plekken waar ik kom, situaties waarin ik beland en mensen die ik ontmoet. De stukjes spelen zich met name af in Utrecht, de stad waar ik woon.

De bedoeling is dat al schrijvende een soort portret ontstaat van Utrecht tegen het einde van de coronacrisis. Verder plaats ik af en toe iets over een boek dat ik heb gelezen of een film die ik heb gezien (in die stukjes zitten soms affiliate links).

In het dagelijks leven ben ik freelance journalist, inmiddels alweer ruim vijftien jaar. Ik werk o.a. als redacteur voor de NOS. Meer over mijn werkervaring lees je onder de foto.

Voor vragen/ opmerkingen ben ik bereikbaar via contact at markvoortman.nl. Je kunt me ook vinden op Twitter of LinkedIn.

Wat heb ik de afgelopen jaren zoal gedaan op werkgebied?

Mijn eerste stukje in de krant schreef ik op mijn veertiende toen ik voor school een korte stage liep bij het lokale huis-aan-huisblad. Op mijn achttiende zette ik daar mijn handtekening onder een nulurencontract als verslaggever.

Ik studeerde journalistiek in Zwolle en bleef na mijn stage bij het AD een tijdje hangen als verslaggever.

In de overtuiging dat je na je studie op reis moet, reed ik samen met een vriend met de auto van Nederland naar Sierra Leone. Een half jaar later thuisgekomen ging ik weer aan de slag als freelancer.

Ik was onder meer redacteur bij Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe, waar ik ook nog een radioprogramma presenteerde. Ook maakte ik een reisgids.

Later verhuisde ik naar Utrecht. Ik werd freelance redacteur bij RTV Utrecht en Bureau Regio (een samenwerkingsverband dat het regionale nieuws voor de NOS verzorgt) en schreef voor De Telegraaf.

Vervolgens klopte de sportredactie van de NOS aan. Daar ben ik nu achter de schermen betrokken bij de uitzendingen van Langs de Lijn en Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.


Verder…

 • 34 jaar
 • Opgegroeid in Drenthe
 • Woont samen met een Limburgse
 • Heeft geen kinderen dan wel huisdieren (wel planten)
 • Voetbalde vroeger op bedenkelijk niveau
 • Op datzelfde niveau nu hardlopend (winter) en wielrennend (zomer)
 • Gaat graag met vrienden naar kroeg, terras, restaurant, festival, concert of naar een voetbalpotje in het buitenland
 • Verveelt zich nu dus nogal
 • Heeft daardoor wel het lezen herontdekt (hartje J. Kessels)
 • Films boven series (Pulp Fiction blijft toch wel nummer 1)
 • Italiaans eten, Belgisch bier
 • Bucket list #1: op elk continent een keer geweest zijn

Mailtje krijgen bij een nieuwe post?

Mocht je mijn stukjes nou leuk vinden, maar geen zin hebben om steeds te kijken of ik iets nieuws heb geplaatst: ik kan je ook een mailtje sturen als ik weer wat geschreven heb. Vul hieronder je naam en mailadres in, klik op de link in de bevestigingsmail en je krijgt in het vervolg een seintje.
Is uiteraard gratis en je kan je op elk moment weer uitschrijven.


En dan… muziek!

Tot slot nog een playlist. Een werkdag aan fijne muziek. Leuk ook voor de thuiswerkers. Gewoon lekker aanzetten.


Nieuwste berichten: